+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Ako si na záhrade zaistiť súkromie, bez toho aby ste museli stavať vysoké múry a ploty.

Ako si na záhrade zaistiť súkromie, bez toho aby ste museli stavať vysoké múry a ploty.

Vlastniť rodinný dom je snom skoro každého z nás. Túžime po dostatku miesta, pohodlie a súkromie. Bonusom je určite záhrada, na ktoré radi trávime voľné chvíľky, a tak nie je divu, že pre nás predstavuje pomyselný raj.

Lenže aj na také záhrade sa môžete občas cítiť ako vo výkladnej skrini. Zvlášť nepríjemní vám môžu byť zvedaví susedia a okoloidúci, v lete zasa cyklisti. Niekedy sa o stratu súkromia postará aj architektonické rozvrhnutie domu. Príkladom môže byť dvojdom, kedy naproti cez dvor býva ďalšie rodina a vidí vám priamo do okien. Ak bývate blízko cesty či iné vyťažené komunikácie, iste vás potrápia aj hluk z prechádzajúcich vozidiel. Otázku súkromia iste nerieši iba rodinné domy. Často sa môže potreba po väčšom súkromí objaviť aj vo firme alebo v hoteloch.

Riešením je tieniaca technika

Chrániť sa pred zrakmi ostatných či veľkým hlukom môžete vysokými múrmi či plotom okolo záhrady. Nevýhodou takéhoto odcloneniu je, že nepôsobí esteticky dobre a navyše vás pripraví o výhľad do okolia. Ako vhodné riešenie sa javí tieniaca technika, živý plot alebo stromy. A práve o tieniacej technike dnes bude reč.

Akú tieniacu techniku môžete vybrať?

S nedostatkom súkromie si hravo poradí vhodná tieniaca technika, napríklad vonkajšie žalúzie alebo rolety. Skrz vonkajšie žalúzie vám nikto do okien neuvidí, zároveň vás žalúzie nebudú obmedzovať pri výhľade z okna. Vonkajšími žalúziami môžete zatieniť aj väčšiu plochu než len samotné okno. Skvele totiž padnú aj pergolám. Ak chcete byť namiesto vonkajších žalúzií obklopení látkou, môžete si vybrať zo screenových roliet. Vďaka vonkajším žalúziám či roletám si budete v pokoji hovieť pod pergolou - zvedaví susedia na vás neuvidí a žiadny slnečný lúč si na vás len tak nepríde.

Ochrana pred zlodejmi? 

Vonkajšie žalúzie oceníte aj v prípade, keď chcete byť chránení pred zlodejmi. Napríklad žalúzie Titan 90 od značky Isotra sú vyvinuté tak, aby sa v uzavretom stave lamely do seba uzamkli a netvorili žiadne medzery.

 vonkajsie-zaluzie-titan-90-1

Aké sú výhody tieniacej techniky? 

  • poskytujú dostatok súkromia
  • zamedzujú vniknutiu slnko a tepla do interiéru, poprípade do pergoly 
  • blokujú hluk zvonku
  • chráni pred násilným vniknutím do domu
  • pridávajú vášmu domu či pergole pekný a elegantný vzhľad

Ako vidíte, nemusíte hneď stavať vysoké múry a ploty, aby ste si dopriali trochu súkromia. Vonkajšie žalúzie to hravo zvládnu za vás a ešte majú veľa užitočných funkcií navyše.


ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1