+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Markízy bez nosného profilu, alebo s ním? Ako si správne vybrať

Markízy bez nosného profilu, alebo s ním? Ako si správne vybrať

Markízy dokážu spríjemniť posedenie na terase, balkóna alebo predzáhradke; nezaobíde sa bez nich tiež rad reštaurácií sa záhradkami na chodníku. Pri ich výbere je okrem dizajnu látky najdôležitejším faktorom konštrukcie.

Stiahnuté markíza môže byť chránená kazetou (u kazetových markíz vrátane ramien, u polokazetových iba hriadeľ s narolovanom látkou) alebo umiestnená voľne (u otvorených markíz). Otvorené markízy je vhodné ako ochranu proti vplyvom počasia alebo napr. Znečistenie vtákmi umiestniť pod previs (prípadne balkón suseda nad vami) alebo zatieniť strieškou. Druhy otvorených markíz sú potom dva: bez nosného profilu a s nosným profilom.

Markízy bez nosného profilu 

Tieto markízy majú najjednoduchšie konštrukciu a používajú sa skôr v menších rozmeroch. Ich výhodou je nízka hmotnosť a vzdušnosť. Hodí sa predovšetkým pre zatienenie menších balkónov a terás, zvládnu ale aj zakrytie záhradiek reštaurácií. V ponuke Isotra tento typ reprezentuje markíza JASMINA. Jej konštrukciu tvoria dve bočné konzoly, medzi ktorými je uchytený valec z pozinkovanej ocele pre navíjanie látky. Na týchto konzolách sú pripevnená ramená zakončená výpadovým profilom s odkvapničkou pre odtok dažďovej vody.

ako-si-vybrat-markizu-2

 

Markízy s nosným profilom

Nosný profil umožňuje zatieniť aj väčšie terasy a verandy vďaka využitiu skrížených ramien. Tá sú pripevnená práve na nosný profil, ktorý dodáva markíze robustnosť a lepšiu stabilitu proti vetru. Isotra má takú markízu v ponuke ako typ STELA. Konštrukciu tvorí konzoly s nosným oceľovým profilom, kĺbové ramená, valec pre navíjanie látky, výpadový profil a ovládací mechanizmus. Výpadový profil je opatrený odkvapničkou, ktorá zabraňuje tvorbe vodné kapsy na rozvinuté markíze a slúži k odtoku dažďovej vody. STELA ponúka variant krížových ramien, ktorú možno docieliť väčšieho výsuvu markízy, než je jej samotná šírka.

Ako vybrať markízu

Oba konštrukčné typy markíz je možné doplniť ochrannou mriežkou z pozinkovaného plechu. Vzorkovník látok je tiež pre oba typy rovnaký - môžete vyberať zo vzorkovníka markízových látok DICKSON a SATTLER, ktoré zvládnu nielen odtieniť slnečné lúče, ale vydrží aj mierny dážď, sú odolné proti plesniveniu a udržujú si vysokú farebnú stálosť. Na želanie je možné zabezpečiť aj potlač markízy. Ovládanie môžete zvoliť buď manuálne pomocou kľuky, alebo elektrické v niekoľkých verziách: motorom, motorom s núdzovou havarijné kľukou, na diaľkové ovládanie alebo s využitím automatického senzora vetra a slnka. Výber markízy teda závisí predovšetkým od toho, či chcete konštrukciu vzdušnejší, alebo naopak robustnejšie. Markízu s nosným profilom vyberte aj vtedy, ak potrebujete väčší výsuv, než je jej šírka.

ako-si-vybrat-markizu-4 


ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1