+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Pergola na západ, spálňa na sever? Najlepšia orientácia miestností

Pergola na západ, spálňa na sever? Najlepšia orientácia miestností

Sotva začínate myslieť na Vianoce a máte pocit, že jar je ešte ďaleko? Pozor, aby vás neprekvapilo! Spočítajte si s nami dni do jari a buďte pripravení na prvé jarné lúče, ktoré by vás chceli oslňovať pri posedení pred domom: schovajte sa pod verandu HRV80-ZIP-2P.

Severná strana: dostatok svetla a chlad

Každý chápe, že zo severu slniečko nesvieti. Orientácia miestnosti na sever ale nemusí byť nevýhodná: okná na sever obvykle poskytujú dostatok nepriameho svetla, a to bez hrozby oslnenia. Na severnej strane domu sa hodí mať pracovňu, prípadne spálňu, pokiaľ vám nie je príjemné nechať sa ráno budiť denným svetlom. V spálni je navyše zdravé skôr chladnejšie prostredie - aj v tom je severná stena výhodná, pretože sa steny nevyhrejú opierajúcim sa slnkom. Pri severnej stene je tiež vhodné miesto pre technickú miestnosť alebo iné menšie miestnosti, v ktorých netrávite príliš času a nevadí vám chladnejšie prostredie.

stocksnap_neb7s4qc8g

Južná strana: svetlo pre celú rodinu

Miestnosť orientovaná na juh bude mať dostatok slnečného svetla, paradoxne predovšetkým v zime – cez leto bude slnko vyššie, a preto do južnej izby nebude väčšinou svietiť priamo. Táto orientácia je vhodná pre obývaciu izbu, obytnú kuchyňu, herňu alebo inú miestnosť, kde trávime čas po celý deň. Neprekvapí, že v južných miestnostiach sa darí izbovým rastlinám. 

Východná strana: slnečný budíček 

Radi sa prebúdzate s prispením slnečných lúčov? Využite pre spálňu miestnosť orientovanú na východ. V takom prípade stačí vnútorné tienenie, ktoré svetlo neblokuje, len príjemne rozptyľuje – napríklad vertikálne žalúzie alebo plisse. Východná orientácia je vhodná aj pre samostatnú kuchyňu.

Západná strana: teplé a slnečné večery 

Pri západnej stene domu je ideálne postaviť pergolu - budete môcť pozorovať západy slnka a užijete si najväčšiu porciu večerného slniečka. Západná orientácia nevadí ani obývacej izbe, prípadne detským izbám, pokiaľ sú dostatočne zatienené na letné zaspávanie za svetla. Na to sú ideálne napríklad predokenné rolety

automaticke_rolety

Inak v lete, inak v zime

Je dobré počítať aj s tým, že oslnenie je závislé na ročnej dobe - v zime bude aj do južne orientovaných miestností dopadať menšie množstvo slnečných lúčov za deň, najväčšie rozdiely medzi letom a zimou ale budú pri miestnostiach s oknami na východ. Ak zvažujete zaobstaranie tienenia, na jeseň je práve správny čas! 


ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1