+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Predokenné vonkajšie žalúzie: termoregulácia, ochrana súkromia a úspora energie

Predokenné vonkajšie žalúzie: termoregulácia, ochrana súkromia a úspora energie

Štýlové vonkajšie tienenie, ktoré spája súkromie, bezpečnosť a ideálne množstvo prenikajúceho svetla. Vonkajšie žalúzie zažívajú zaslúžený rozkvet.

Perfektná regulácia osvetlenia

Rovnako ako vnútorné žalúzie, aj tie vonkajšie dokážu naklápaním regulovať množstvo prichádzajúceho svetla. Vnútri teda máte toľko svetla, koľko potrebujete, a zároveň súkromie brániace zvedavým pohľadom zvonku. Keď svetla ubúda, môžete žalúzie vytiahnuť úplne.

Štýlový doplnok exteriéru 

Vonkajšie žalúzie nie sú len prostriedkom tienenia, pôsobia aj ako estetický doplnok fasády domu. Celkovému vzhľadu exteriéru môžete žalúzie prispôsobiť ako farbou, tak tvarom lamiel. Tie môžu byť do tvaru písmena C, S alebo Z – posledné dva druhy potom do seba úplne zapadnú a v prípade potreby zatemnia interiér pre nerušený spánok.

Ktorý tvar lamiel vybrať?   

Jednoduché, mierne prehnuté lamely v tvare písmena C, Isotra model Cetta, umožňujú menší nábal a vyhovujú väčšine exteriérov. Nezatemní však stopercentne a vo vetre môžu konce lamiel cinkať o seba.

vonkajsie-zaluzie-z-70-s-65 

Robustná Zetta v tvare písmena Z ponúkne dokonalé zatemnenie a jednoliatu plochu po zaklopení žalúzií. Jej výrazný vzhľad ale nemusí vyhovovať každému domu.   

Jemný a ladný model Setta spája výhody oboch: zapadnutie lamiel do seba a páčivé, hladké tvary.

Termoregulace a úspora energie  

Zatažené žaluzie pomáhají odrážet teplo a udržet ho tam, kde je to zrovna vhodné: v zimě uvnitř domu, v létě venku. Šetří tak nemalé peníze za vytápění nebo klimatizaci. Kromě toho přinášejí i zvukovou izolaci a lépe vás tak odstíní od nevítaných zvuků zvenčí. Více o úsporných i bezpečnostních funkcích venkovních žaluzií jsme psali v tomto článku.

Bezpečnosť predovšetkým

Predokenné žalúzie pôsobia aj ako bezpečnostný prvok: zlodejom sa nechce prekonávať ďalšie prekážky pred oknom alebo dverami, zvyšuje to riziko, že si ich počínanie niekto všimne. Ak máte záujem o skutočne bezpečnú žalúziu, zvoľte variant Titan, ktorý vylučuje neoprávnenú manipuláciu zvonku a možnosť preniknutia do objektu.

vonkajsie-zaluzie-titan-90-1 

Bezpečnostné žalúzie Emergency potom garantuje okamžité vytiahnutie žalúzií nezávislé na elektrickej energii v prípade povodne, požiaru alebo iného nečakaného nebezpečenstva. Vďaka tejto funkcii nikto nezostane uväznený vo vnútri domu, keď sa niečo stane.   


ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1