+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Šetrite svoju peňaženku - kúpte si vonkajšie žalúzie

Šetrite svoju peňaženku - kúpte si vonkajšie žalúzie

Vonkajšie žalúzie rozhodne nie sú záležitosťou jednej sezóny - svoje využitie uplatnia po celý rok.

Ochráni vás totiž nielen pred slnkom a horúčavou v interiéri, ale šetrí vám peniaze, a to v priebehu celého roka. Okrem značnej úspory energií existujú ďalšie dôvody, prečo si vonkajšie žalúzie zaobstarať.

Ktoré to sú?

Úspora energií

Obľúbený spôsob slovenských domácností, ako ušetriť v zime za kúrenie, je prostý - všetci členovia domácnosti majú prísny zákaz kúrenie zapínať. Pritom existuje oveľa efektívnejšie cesta, ako na energiách ušetriť - tajomstvo sa ukrýva vo vonkajších žalúziách.

Vonkajšie žalúzie v podstate fungujú ako izolačný prvok vášho domu. Chráni okno pred poveternostnými vplyvmi, ako je silný vietor, dážď či sneh. Všetky tieto prírodné elementy, ktoré so sebou prinášajú zimu a chlad, vonkajšie žalúzie účinne odrazí, a tak nepreniknú do interiéru.

Šetriť vďaka žalúziám môžete aj v lete. Žalúzie totiž účinne eliminujú množstvo slnečných lúčov, ktoré dopadajú do interiéru, takže vám v miestnosti nie je horúco. Nemusíte utrácať za drahú klimatizáciu, ktorá je energicky náročná a navyše predstavuje záťaž pre náš organizmus. Tiež vytvára suchý vzduch v miestnosti, čo nemusí byť príjemné pre alergikov alebo domácich miláčikov.

Ak chcete ušetriť ešte tento rok v zime, kúpte si vonkajšie žalúzie najlepšie počas septembra, než začnú jesenné plieskaníc.

vonkajsie-zaluzie-1 

Vysoký stupeň ochrany pred slnečným žiarením

Hlavnou funkciou vonkajších žalúzií je bezpochyby vysoká ochrana pred slnečným žiarením a teplom v interiéri. Za to sú zodpovedné lamely, ktoré slnečné svetlo odrážajú.

Pri výbere vonkajších žalúzií záleží na tvare lamiel. V spoločnosti Isotra vyrábame 4 druhy hliníkových lamiel, ktorých tvar pripomínajú písmená C, S, Z a T. Podľa nich sú odvodené aj názvy našich žalúzií:

  • C-Cetta
  • S-Setta
  • Z-Zetta
  • Titan

Chráni pred hlukom zvonku

Lamely majú po celej dĺžke vlisovanou gumu, ktorá dobre izoluje hluk zvonku. Ak bývate v hlučné zástavbe, najmä v blízkosti ciest či stanice a riešite veľkú mieru hluku, skúste si zaobstarať vonkajšie žalúzie napr. Cetta a sami spoznáte rozdiel.

Vysoká miera súkromia a bezpečia

Pripadáte si niekedy vo vašom dome ako vo výkladnej skrini? Odchádzate na dovolenku a obávate sa o svoj majetok? Vonkajšie žalúzie si vie poradiť aj v takýchto prípadoch. Za väčšie súkromie budete určite radi, najmä ak váš dom zdobia veľké presklené plochy.

A napríklad vďaka žalúziu Titan sa nebudete báť ani o svoj dom. Titan je reťazová žalúzia vybavená bezpečnostnými prvkami, ktoré chránia objekt pred násilným vniknutím. Ovládacie prvky nie sú voľne prístupné a lamely sa do seba pri uzavretom stave úplne uzamknú, čo zabraňuje akejkoľvek manipulácii zvonku - žalúzie tak nemožno ručne otvoriť.

Designový doplnok

Hľadáte spôsoby, ako ozvláštniť vzhľad vášho domu? Všetko za vás hravo vyrieši vonkajšie žalúzie.

Dokonalý kompromis medzi praktickým využitím a elegantným dizajnom predstavuje napríklad žalúzie Setta. Ďalší model, žalúzie Zetta, ponúka veľmi moderný vzhľad a je vhodný aj pre administratívne budovy.

vonkajsie-zaluzie-2  vonkajsie-zaluzie-3

Zatieniť môžete aj zimnú záhradu či pergolu

Vonkajšie žalúzie môžete použiť aj ako tieniaca techniku pre pergolu a zimnú záhradu.

Ďalší spôsob, ako zatieniť tieto priestory, sú screenové rolety. Napríklad zip roleta HRV08 ponúka dômyselné technologické vyhotovenie, kedy látka rolety je vďaka zipovému systému riadne napnutá v celej dĺžke dolného profilu. Systém zabraňuje vykĺznutiu látky z vodiacich líšt.

O zatienenie zimných záhrad a pergol sa dočítate viac v tomto článku.


ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1