+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Vonkajšie žalúzie a panelák? Všetko ide!

Vonkajšie žalúzie a panelák? Všetko ide!

Ak bývate v paneláku a máte okná na juh alebo na západ, určite to poznáte: v lete sa s postupujúcim dňom a pribúdajúcim slnečným žiarením stáva váš byt prakticky neobývateľným. Vetranie nič nevyrieši a vnútorné tienenie už si s rozpáleným oknom príliš neporadí. Predokenné rolety síce slnečná žiara odrazí, ale neprepustí ani denné svetlo.

Predokenné žalúzie horúčava v panelákovom byte vyrieši

Vonkajšie žalúzie totiž dokážu odraziť slnečné lúče ešte predtým, než tepelné žiarenie stačí preniknúť do obytných miestností a až neznesiteľne je zahriať. Keď je slnko vysoko, lamely môžu zostať úplne otvorené a aj v tejto polohe utlmia významné množstvo tepla. Výhodou žalúzií je tiež to, že obmedzujú pohľad zvonku dovnútra a chránia tak súkromie obyvateľov. V panelákoch, ktoré často stoja blízko pri sebe, je to viac než príjemná vlastnosť.

Vonkajšie žalúzie: bezpečnostné i dekoratívne

Medzi ďalšie výhody predokenných žalúzií patrí ich bezpečnostné funkcie - všetky aspoň čiastočne zabraňujú vniknutiu do objektu. Nadštandardnými bezpečnostnými prvkami sú vybavené napríklad žalúzie Titan.

titan-1 

Okrem praktických vlastností môžu ale žalúzie slúžiť aj ako ozdobný prvok, vďaka ktorému si spoznáte svoje okná už z diaľky. Rôzny tvar lamiel nemá len dekoratívnu funkciu: lamely tvare C majú jednoduchý hladký profil a model Cetto Flexi vďaka neprítomnosti pozdĺžneho záhybu potrebuje len malý priestor pre nabaľovať schránku. Tvar S alebo Z, ako majú modely Setta a Zetta, zase pri úplnom sklopení vytvára celistvú plochu, čím umožňujú kvalitnejšie zatienenia.

vonkajsie-zaluzie-2 

Tepelná izolácia v zime a ďalšie výhody

Okrem toho, že chráni pred prehrievaním v lete, dokážu vonkajšie žalúzie naopak tlmiť tepelné straty vo vykurovacej sezóne. Zatiahnutej žalúzie tiež chráni pred vonkajším hlukom. Pri niektorých modeloch si môžete zvoliť samonosné prevedenie, zvýšenie odolnosti proti vetru alebo vstavanú sieť proti hmyzu. Zo širokých možností ovládania si určite vyberiete taký, ktorý vám bude vyhovovať najlepšie - sú k dispozícii ako manuálne spôsoby pomocou kľuky alebo šnúry, tak aj elektrické ovládanie klasickým nástenným spínačom alebo diaľkovým ovládaním.



ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1