+421 22 10 25 972
ReflexRol, Pergoly, Žalúzie, Rolety, Markízy, Prístrešky, Brány/BLOG/Ako ušetriť za kúrenie a energie

Ako ušetriť za kúrenie a energie

Ako ušetriť za kúrenie

Základom úsporného vykurovania je nastavenie správnej teploty. Pravidelne tiež kontrolujte, či nemáte zavzdušnené radiátory, av prípade potreby ich odvzdušnite. V šetrení vám môže pomôcť aj termostat, ktorý bude udržiavať nižšiu teplotu, keď cez deň v byte nikto nebude, a zvýši ju v čase príchodu rodiny domov.

Za radiátor môžete nalepiť hliníkovú fóliu, ktorá bude odrážať teplo vyžiarené zadnou stranou radiátora späť do miestnosti, namiesto toho, aby ho zbytočne pohlcovali steny. Pozor tiež na dlhé záclony alebo závesy, ktoré zbytočne bránia prúdeniu tepla. Nesušte na kúrenie ani oblečenie.

Náklady na kúrenie pomôže ušetriť aj zateplenie budovy a kvalitná izolácia okien. Možno vás prekvapí, že k úsporám pomáhajú aj vonkajšie žalúzie: chránia okno pred mrazom, snehom a dažďom a pomáhajú izolovať vnútro miestnosti od nepriaznivých poveternostných vplyvov.

ako_usetrit_za_kurenie_a_energie_eshop

Náš typ : V lete pomáhajú vonkajšie žalúzie naopak ušetriť za klimatizáciu - zabraňujú prehrievaniu domu od páliacich slnečných lúčov.

Ako ušetriť za plyn

Pri plynovom vykurovaní platia všetky tipy, ktoré sme vám poradili v oblasti o kúrení. K tomu nezabudnite pravidelne kontrolovať plynový kotol a pokiaľ máte staré plynové kachle, je lepšie ich vymeniť za moderný kondenzačný kotol. Náklady na jeho obstaranie sa vrátia už zhruba za tri roky.

Môžete ale ušetriť aj pri používaní plynového sporáka. Nenechávajte napríklad na plyne variť väčšie množstvo vody – vodu na cestoviny alebo zemiaky si radšej predvarte v rýchlovarnej kanvici. Tú využívajte aj na kávu a čaj. Dobre vyberajte veľkosť hrnca v pomere k horáku a nezabúdajte používať pokrievky. Plynovú rúru môžete vypnúť niekoľko minút pred dopečením a využiť zvyškové teplo.

Ceny plynu sa neustále menia, ušetriť môžete tiež zmenou dodávateľa plynu. 

 

Ako ušetriť za elektrinu 

Skontrolujte si všetky spotrebiče. Nie sú veľmi staré a neefektívne? Nedali by sa úplne vypínať namiesto pohotovostného režimu? Nie je v mrazničke vrstva námrazy? Naplníte vždy celú kapacitu práčky alebo umývačky? Čo môžete, perte na nižšie teploty: programy s vyššou teplotou sú energeticky náročné. 

 

ako_usetrit_za_kurenie_a_energie_zlava  

Dávajte si pozor aj na svetlo. Vymeňte žiarovky za úsporné LED verzie a nesvieťte zbytočne - ak viete, že sa do izby vrátite neskôr ako za päť minút, radšej zhasnite. Náklady na svietenie po tejto dobe prevážia aj energeticky náročnejšie rozsvietenie.


ReflexRol & VizioDron s.r.o.  

Kremnická 26, budova ACK1
851 01 Bratislava, Slovakia
+421 22 10 25 972info@reflexrol.sk

facebook  youtube  

Stretnutie si prosím dohodnite telefonicky, alebo mailom vopred. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

Staňte sa našim
MONTÁŽNYM PARTNEROM

Ak sa chcete stať našim montážnym partnerom, dajte nám o sebe vedieť pomocou nášho formulára.

Dajte nám o sebe vedieť
zaluzie_pergoly_rolety_4zaluzie_pergoly_rolety_320190904_153954bg1